Tentokrát v Brně 2

03.10.2009 23:06

    Brno nás uvítalo hustou ranní mlhou. O to srdečnější přijetí nás čekalo v domě na Zelném trhu od organizátorů celé akce, hlavně od paní ing. Ivany Tošovské. Historický dům plný krásných zákoutí se sklepením, kde by člověk asi mohl i zabloudit a s dvorečkem, který lemovaly pavlače nas pohltil. Dům se rychle plnil řemeslníky a umělci všeho druhu. Naše místo bylo ve sklepě, kde byly vystaveny obrazy Marcela Hubáčka, které podtrhly atmosféru zajímavých prostor sklepení.

Jen co jsme nachystali kruh a vystavili keramiku

 

 

už tu byly první návštěvníci a taky zájemci o točení na hrnčířském kruhu.

 

 Nebyly to jen děti, kdo si chtěly zkusit točit ale i dospěláci každého věku.

Během celého dne se po celé budově "toulaly" různé historické osúbky a osobnosti, které dokreslovaly atmosféru času a místa. A nekteří z návštěvníků také chtěli vyzkoušet něco z toho bláta, které někdy poslouchá, a někdy posloucháme my a necháme ho ať si s nami pohraje.

 V domě jste mohli portkat rytíře, dámy v nádherných středověkých šatech, malíře, řezbáře, švadleny, šperkařky,mohli jste si udělat vinutou perlu. ozdobit perníček u perníkářky, nebo vyzkoučet tkaní. Sklepeními se také toulala žebračka , která měla dobré slovo pro ty, kteří ji obdarovali i pro všechny ostatní. Pokud jste měli štěstí usmála se na vás i Bíla paní.

 Hanka se kromě keramiky také věnovala předtkalcovské technice a učila nejen ženy a dívky, ale i muže(!) tkát náramky ze sedmi.

 Máme velkou radost z toho, že i v dnešní době supermarketů a jiných mega obchodů je hodně lidí, kteří dokáží ocenit a vážit si ruční řemeslné práce. Vážíme si těch, kteří se nebojí a zkouší si něco nového a jen tak pro radost se chtějí něco naučit.

 

Rádi vás uvidíme v naší malé galerii přímo vedle dílny, kde si můžete všechny výrobky prohlédnout a i zakoupit.

Anketa

Jste ochotni nakupovat keramiku přes internet?

Ano (710)
Ne (257)

Celkový počet hlasů: 5758